ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

OPEN WEEK ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΟΥ 2022

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 "ΠΑΠΟΥΛΑΚΕΙΟ" ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
Open Week Αιμοπεταλίου 2022

Ένα νέο ακαδημαϊκό έτος αρχίζει και η ομάδα μας είναι έτοιμη να σε υποδεχτεί!

Τα μέλη του Αιμοπεταλίου σε προσκαλούμε να μας γνωρίσεις στο γραφείο μας, στον προθάλαμο του Παπουλάκειου αναγνωστηρίου (Κτήριο 14) της Ιατρικής σχολής, από τη Δευτέρα 10 έως και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, τις ώρες 13:00 με 15:00!

Επιπλέον, την Τετάρτη 12/10 στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: εθελοντική αιμοδοσία, αιμοπεταλιοδοσία, δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων και οργάνων,
όπου μπορείς να συνδεθείς μέσω του συνδέσμου.

Το "Αιμοπετάλιο" είναι η φοιτητική ομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποτελεί μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό Σωματείο, αναγνωρισμένο από το Πρωτοδικείο Αθηνών, που ως στόχο έχει την προαγωγή της ιδέας του εθελοντισμού σε νέους ανθρώπους, κυρίως μέσα από την διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών.
Από́ την ίδρυσή του το 2002 μέχρι σήμερα διοργανώνει τουλάχιστον δύο διήμερες ή τριήμερες αιμοδοσίες σε κάθε ακαδημαϊκό εξάμηνο. Οι μονάδες αίματος διατίθενται για τις ανάγκες του αγνώστου πάσχοντα συνανθρώπου, ενώ η διαχείρισή τους γίνεται από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.)· το Αιμοπετάλιο δε διαθέτει τράπεζα αίματος.
Παράλληλα, δραστηριοποιείται από το 2010 στη σωστή και λεπτομερή ενημέρωση για τη δωρεά αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων και την εγγραφή εθελοντών δοτών στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, πλέον σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».
Μια άλλη δράση του είναι η ενημέρωση σχετικά με τη δωρεά συμπαγών οργάνων και αιμοπεταλίων.
Τέλος, έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων και σε πανελληνία συνέδρια για την εθελοντική αιμοδοσία, σε ενημερώσεις σε σχολεία της Αττικής και σε μαραθωνίους με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Για όλες τις παραπάνω δράσεις βραβεύθηκε με τιμητική πλακέτα από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τον Δεκέμβριο του 2005.

 

Σας περιμένουμε!